Projects categories > Interior Design > MON Galleriet

Previous projectNext project

 

 

MON Galleriet

Butikkinnredning - 1997

Optiker Martin O Nilsen AS i butikksenteret Galleriet i sentrum.

I forbindelse med etablering av ny filial i Galleriet ønsket firma Optikus Martin O. Nielsen AS å profilere seg som en moderne, kvalitetsbevisst butikk. Utforming av interiøret var et viktig ledd i denne strategien, sammen med utforming av ny logo, grafisk design og reklamemateriell generelt.

In Blanco Reklamebyrå AS har vært ansvarlig for bl.a. ny logo, vindusutstilling og grafisk design/reklame. Ved utforming av innredningen ønsket vi å gi butikken et moderne, stilrent preg der lokalet ikke skulle overlesses med varer og utstillingsmontre. Det ble lagt vekt på å få fram materialkvalitet og farger i de produkter som skulle presenteres, på bakgrunn av en nøytral og på samme tid varm fargeholdning i interiøret. Det ble utformet en samlende ramme for de standard brilleopphengsstativ som skulle nyttes. Denne består av podier, veggplater og skillevegger i finert kirsebærtre. Integrert i dette ble det også designet spesialløsninger mht eksponering av varer. Eksempel på dette er nedfelte montre i podiet, med topplate av glass m/sandblåstdekor, og ellers forskjellige typer brilleoppheng.

På finert vegg, bak standard brillestativ og nedfelt monter, - er det montert sandblåste glassplater.

Glassplatene gir en rolig, lys bakgrunn for utstilling av briller. De to store vindusfeltene er brukt som del av utstillingsareal. Vi ønsket å understreke det åpne, luftige preget og vise den flotte utsikten mot Torgallmenningen som disse vinduene gir muligheten til. Innredningen her består derfor vesentlig av lave podier/ montre i kirsebærtre og sandblåst glass. Vindusposten er forlenget inn i rommet som del av podiet. I hvert vindu står en vertikal glassplate m/glasshyller, for utstilling av briller.

Som en kontrast til innredningen som følger rommets rette vegger, er en buet lav "vegg" i børstet stål plassert frittstående i rommet. Denne fungerer som romdeler og utstillingsmonter. Veggen etablerer en sone for "barneavdeling" mellom buet vegg og rommets avgrensning. I denne sonen er fjernsyns-/ videoskjerm plassert integrert i buet stålvegg, og del av podiet fungerer her som sittebenk.

Butikkdisken er plassert vis-à-vis buet vegg. Butikkdisken er bygget av kirsebærtre, sandblåst glass og linoleum. Disken er formet i en vinkel som korresponderer med vegg mellom undersøkelsesrom/ pauserom, - og butikklokalet.

Rommet oppleves variert mellom den innerste og den ytterste sonen av butikken ved at rommet vider seg ut og åpner seg mot de store vinduene og lyset.


Foto: Pål Hoff
Oppdragsgiver:  Optiker Martin O Nilsen AS 

Lokalene er nå bygget om.

 

 

Comments