Projects categories > Small > Fjell Fort

Previous projectNext project

 

 

Fjell Fort

FJELL FORT - 2005

Kanonbrønnen på Fjell festning er satt i stand med trapp fra fjellanlegget 14 m opp gjennom sjakten til den opprinnelige kanonstillingen.

Kanonen ble fjernet på slutten av 60-tallet.


Ny paviljong over kanonbrønnen ble innviet 8. mai 2005.


Øygarden og Sotra Forsvarsforening har ledet arbeidet med å sette i stand og ta vare på festningsanlegget. Utforming av overbygget ble gjennomført i dialog med Riksantikvaren.


Idéen bak prosjektet har vært gi en dramatisk opplevelse ved å vandre opp trappene i kanonbrønnen. Ved toppen av kanonstillingen er det panorama med 360 graders utsikt som viser kanonens skuddfelt.


Overbygget er formgitt som en tilføyelse som ikke skal dominere det historiske anlegget. Formen er også inspirert av formelementer fra anlegget.


Oppdragsgiver: Fjell kommune


 

 

 

Comments