Projects categories > Medium > NORDSJØFARTMUSEET

Previous projectNext project

 

 

NORDSJØFARTMUSEET

NORDSJØFARTMUSÉET – 1997

Muséet ligger i et landskap preget av langstrakte bergformasjoner.
Det er plassert ca 30 m over sjøen med utsikt mot Vågen med den gjenreiste bebyggelsen og mot åpent hav i sørvest.

Bygget er formet etter og tilpasset landskapet og tomtens plassering i Telavåg.
Det er plassert slik at man skal få en opplevelse av stedet både gjennom bygget og ved adkomst til muséet.

Muséet er bygget som en langstrakt, buet bygningsform som ligger inn mot fjellet. Ut fra denne formen strekkes takflater i vifteform.

Form og materialebruk er inspirert av kystmiljøet:
Den langstrakte bygningskroppen kan minne om en båtform, men i materialer og farge er den inspirert av naust med rød vestlandspanel.
Formen gjentar fjellryggene i landskapet.

Oppdragsgiver: Sund Kommune

 

 

Comments